Home

Når dele rabarbra

Rabarbra trenger plass. Når du planter rabarbra må du først og fremst tenke på at planten krever plass rundt seg. De store bladene kan fort skygge for andre planter, så du skal ikke regne med å dyrke andre planter med mer enn en meters avstand fra rabarbraplanten. Plant rabarbra i nærheten av komposthauge Rabarbra kan tilberedes både som suppe og grøt, og er velsmakende som sommerrett. Avhengig av landsdelen, høstes rabarbraen vanligvis ca. frem til Sankthans Etter Sankthans blir planten stadig mer trevlete når den bygger opp næring til neste sesong På den måten kan rabarbra gå i arv. Det er en fin tanke synes jeg. Det er en fordel for planten å bli delt, ellers kan tilveksten stagnere og den vil «kvele» litt seg selv, i konkurransen om lys og næring. Det er en stor fordel å dele rabarbraen nå på våren, før den har vokst for mye og bakken fortsatt er fuktig

Rabarbra - hagens enkleste plant

Her er alt du trenger å vite om rabarbra. Om du ikke har rabarbra i hagen, er den lett å få tak i fra grønnsaksdisken. Dette bør du vite om råvaren før du bruker den. Redaksjonen Foto: Synøve Dreyer/Frukt.no 5. juni 2017 - 12:11 Del ; Tweet ; Nyhetsbrev; Skriv u Rabarbra er en forholdsvis ung dyrkingsplante, men den har raskt blitt en av grønnsakene det er mest populært å dyrke selv. Denne grønnsaken begynte å bli dyrket på 1600-tallet som medisinplante. Men det var ikke før 1700- og 1800-tallet at den begynte å bli brukt til mat, når sukker ble mer vanlig og billigere på markedet

Rabarbra - Wikipedi

Deling og planting av rabarbra i skråning - DET GRØNNE

Her er alt du trenger å vite om rabarbra - Aperitif

750 g rabarbra 250 g sukker 2 ss maisenna. Topping 125 g hvetemel 50 g brunt sukker 25 g vanlig sukker 1 ts vaniljesukker 100 g smør. Smør en paiform eller ildfast form. Her bruker jeg en på 29 cm i diameter. Ha hvetemelet og sukker i en food processor. Del opp smøret i terninger og kjør det inn sammen med melet Rabarbra trenger ikke mye sol, 2-3 timer er mer enn min får. Det er lett å flytte (og dele) rabarbra. Det eneste å huske på er å la den vokse i fred (uten å høste 01:13 . Flytt de nå mens jordfuktigheten er god og knoppene ikke har brudt. Sørg for rikelig vanning når varmen kommer i april /mai og de ennå ikke har fullt utviklet. Men det er nå en gang til dessert eller kaker at rabarbraen gjør seg aller best. En sommer blir ikke den samme uten rabarbrasuppe, rabarbragrøt med fløte eller rabarbrapai på menyen. Er du ikke en av de heldige som har rabarbra i hagen, fortvil ikke

Rabarbra inneholder en del fuktighet, derfor har jeg ikke stappet altfor mye i kakerøra. For mye rabarbra vil gjøre den vanskelig å få gjennomstekt. Denne stekte over tre kvarter, så ha tålmodighet. Syrligheten er også ganske heftig, og balansen søtt og syrlig syntes jeg er akkurat passe når man putter i passe store biter Gjør du dette, har du rabarbra til september, har Wold tidligere sagt til Dagbladet. Hun anbefaler å vri dem av, ikke skjære når du skal høste. Det gir gode vilkår for de neste skuddene som skal spire. Ikke for alle. Når rabarbraen er moden er det altså bare å fråtse, så mye du kan - vel og merke om du kan. Rabarbra er rik på oksalsyre

At den er utrolig enkel og rask å lage gjør den ekstra egnet til å servere en varm sommerdag når man vil tilbringe mest mulig tid utendørs, og ikke inne på kjøkkenet. Har du mer rabarbra enn du klarer å spise, er det fin-fint å dele den i biter som i opriften her og legge dem i små plastposer i fryseboksen - 5 dl rabarbra delt i biter - 1 kanelstang - 1 dl honning - 8 dl vann - saften av ½ sitron - fersk mynte: Ha rabarbraen, kanelstangen og vannet i en kasserolle. Enten etter en søndagstur eller når man vi ha noe ekstra godt. Les mer. Gjør treningen til en del av hverdagen din 5 nye oprifter med rabarbra Det er nå den smaker best Du kan lage mye godt med årets første rabarbrastilker. Syrlig: Rabarbraen er nå på sitt aller beste, så bruk den i både desserter, kaker og drinker. Foto: Betina Hastoft Vis me

Rabarbra skal høstes før St.Hans for ikke å få usmak av for mye syre eller bli for trevlete. Høster du før St.Hans kan du få flere avlinger gjennom sommeren fra din lille hageflekk. Og når det kommer fra egen hage, teller rabarbra som ureist mat Rabarbra er enkel å lykkes med i hagen. En plass på svakt fuktig, noe næringsrik jord i sol eller halvskygge trives den best med, men den kommer også trives på magrere jordtyper, og i dyp skygge. Rabarbra er enkel å dele dersom du vil ha flere planter. Den har en stor og kraftig rot Del rabarbraen i 1-2 cm store biter og bland sammen med sukkeret og maisennaen. Så blander du inn jorbædsyltetøyet til slutt. Ta ut den andre paideigen og kjevle den ut på samme måte. Del den i strimler. Her har jeg delt opp noen brede og noen smale, og jeg har også flettet sammen tre smale Rabarbra har en syrlig smak som skyldes et høyt innhold av oksalsyre og eplesyre. Det finnes flere sorter rabarbra og de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne. Bruksområde. Rabarbra bør renses før bruk. Kutt av topp og bunn og del opp i passe biter. Rabarbra kan spises naturell, men da gjerne med litt sukker

Rabarbraplanten (vitenskapelig navn Rheum rhabarbarum) er en gammel, hardfør, mat- og medisinplante som opprinnelig kommer fra de nordlige og sentrale deler av Asia (Sør-Sibir og Kina). Planten ble dyrket i Europa fra 1600-tallet og kom til Norge på 1700-tallet.. Den sure smaken av rabarbra skyldes hovedsakelig malonsyre (eplesyre), men stilkene inneholder også endel oksalsyre som kan gi. Rabarbra er kalorifattig og inneholder mye kostfiber og en del vitamin K. Unge, spede stilker inneholder mindre oksalsyre enn tykke, voksne stilker. Rabarbra er syrlig og knasende, og trenger å søtes før bruk. Da smaker den til gjengjeld herlig, både rå og kokt. Rabarbra er en sommergrønnsak som dyrkes i hager, veksthus og på friland Derfor bør du ta rabarbraen nå - og ikke om en uke. Det heter seg at man ikke skal spise rabarbra etter sankthans. Er det fordi det er farlig? DEILIG OM SOMMEREN: Rabarbra trives best på en solrik plass, i fuktig og næringsrik jord. Den tåler også godt kjølige og regnfulle somre

Video: Rabarbra - planteguide og tips for dyrking Plantasje

Rabarbra-is med kanel, uten iskremmaskin | ENEstående Mat

Rabarbra - dyrkeguide Plukkselv

 1. Rabarbra fra hagen til Vår ble til en nydelig rabarbrasuppe, rabarbra-piker og en deilig rabarbrakake. Publisert 28.05.2015 Del Denne artikkelen er over ett år gammel , og kan inneholde utdatert.
 2. Når rabarbren er spiseklar, er den fast og spenstig, og hverken for slapp eller for lett å knekke. Blir den stående for lenge før høsting blir den trevlete. For å utnytte rabarbraen maksimalt, bør du kutte stilkene for å gi plass til nye. Hvis du gjør det rundt sankthans er stilkene unge, og da vokser det opp nye stilker etter tre-fire.
 3. Rabarbra Glaskins Perpetual. Litt lavere oksalsyreinnhold enn de fleste sorter. De vinrøde stilkene kan høstes til langt ut i sesongen. Relativt rask utvikling, såing tidlig på våren kan allerede gi en liten smaksprøve på høsten
 4. som like mye prydplante som matplante! Har du lyst til å lese mer om stell av rabarbra, eller lage noe godt av rabarbra, så anbefaler jeg denne bloggposten :) Hvordan dyrke rabarbra, og 35 rabarbraoprifter

Rabarbra - Nå bør du høste rabarbraen - K

Rabarbra er egentlig en grønnsak som finnes i mange ulike arter. I Kina har den vært dyrket i over 5000 år, men ble først utelukkende nyttet til medisinsk bruk. I Norge ble planten kjent på slutten av 1700-tallet, men det var ikke før siste halvdel av 1800-tallet at rabarbraen ble nyttet som matplante Fra gammelt av sies det at man bør spise rabarbraen innen St. Hans (=blomstring). Blomstene skal helst skjæres vekk innen de slår ut i full blomst. På denne måten setter planten flere stilker og du kan høste mer. Hvis din plante blomstrer nå, bør du huske dette neste sommer Smuldrepai med rabarbra, kardemommeis og jordbærsalsa Enkel • 60 Rabarbra er fantastisk å bruke i kaker og paier. Den er syrlig, smakfull og gir knallgode bakverk. Har du rabarbra i hagen, så er det absolutt verdt å plukke den og bruke i en oprift på noe godt

Den beste tiden når du skal høste rabarbra er når stilkene på bladene blir minst 10 centimeter lange. Dette vil sikre at planten har etablert seg godt nok til at året tåler å høstes. Du kan ta noen av rabarbrastilkene tidligere enn dette, men begrense rabarbrahøsten til bare noen få stilker slik at du ikke dreper planten Finn rabarbra i hagen, eller kanskje har naboen litt for mye. Spør pent så får du nok et par stilker. I rabarbrasesongen er det også mulig å få tak i rabarbrastilker hos Coop Mega. Sjekk med din lokale Coop Mega-butikk. Har de ikke rabarbra inne, er det godt mulig de kan skaffe det. <<Lag noe godt: Raske desserter med rabarbra og jordbær>> Det er sant - men du kan faktisk høste rabarbra i flere omganger om du ønsker. Trikset da er å høste inn rabarbraen når den har nådd ca 25-35 cm høyde og bruke avlingen til årets første rabarbraproduksjon. Og det aller viktigste - beskjær de hårde, høye stenglene med blomster, før rabarbraen frør seg og blomstene åpner

3 deler sukker; 3 deler vodka; Hell rabarbra, sukker og vodka på en glasskrukke. Sett på lokk, rist godt og la det hele stå på kjøkken benken i sånn cirka fire uker. Snu på glasset en gang om dagen. Når moroa har stått en fire ukers tid, så sil først med et dørslag, så kan du helle igjennom kaffefilter Dette er den enkleste måten jeg vet å lage tilberede rabarbra — det hele er gjort på noen få minutter. Som de neste opriftene viser, bruker jeg dette (eller nesten det samme) som grunnlaget for nesten alt jeg gjør med rabarbra, enten det er sorbet eller frokostmat. Det er lett å doble opriften, og så bruke restene til et annet formål en annen dag

Skrell rabarbra. Du kan spare på rabarbraskallet og koke det opp i litt vann. Sil fra vannet og bruk det når du koker rabarbra og svisker til kompotten. Da får du en fin rosa farge på rabarbrakompotten. Del rabarbra i 2 1/2 cm lange biter. Kok opp vann og sukker. Tilsett rabarbra og svisker og kok dem forsiktig knapt møre Rabarabrasyltetøy med vanilje må lages når rabarbra endelig er sesong! For denne og anrde gode rabarbraoprifter, besøk bloggen Mat på Bordet Når flytte rabarbra? Diskusjon rundt grønnsaker, krydder, bær og frukt i hagen. Skriv et svar. 2 innlegg • Side 1 av 1. Budeia » 30 Aug 2007, 19:50 . Er det best å flytte rabarbra nå på høsten eller om våren? Budeia Jeg har flyttet rabarbra både høst og vår. Rabarbra er på sesong nå, og jeg har her valgt å lage en smuldrepai med rababra, en dessert som er rask og enkel å lage. Ifølge matleksikon var det allerede på 1500-tallet noen tok rabarbraen med fra Sentral-Asia og innførte den i Europa. Den vokser nå i Norge, men noen butikker importerer også rabarbra, blan

Rabarbra kan høstes og spises hele sommeren: - - Feil at

Kok opp. Legg tynne skiver av rabarbra i laken og la de trekke der frem til kaken skal pyntes (de kan ligge der natten over om det må. Dekorer med en skive rabarbra på hver bit av kaken. Hent rabarbra i hagen, eller stikk på slang. Vask og vei, slik at du har 350 gram. Du trenger en stilk til pynt også. Del stilkene i strimler Rabarbrasaft er en frisk og syrlig drikk som er perfekt å servere sammen med søte maikaker

God mandag! Eg har delt diverse oprifter med rabarbra i det siste, blant anna rabarbra- og jordbærsyltetøy. Her er en ny variant på syltetøy med kun rabarbra. Sukkerfritt, enkelt å lage og skikkelig godt! Du trenger, 1 skål: 400 g rabarbra, delt i små biter 70 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 140 g sukker) 0,3 dl Når det ikke er å alt forlenge igjen kan du gjøre klart fyllet. Rabarbaen skylles og de ytterste trådene fjernes eventuelt. Del rabarbraen i tynne skiver. Er stengelen tykk kan du jo dele den på langs en gang eller to først. Jordbærene skylles og deles i biter. Steg Smuldrepai med rabarbra smaker utrolig friskt og godt! Nå som rabarbra er i sesong, har jeg kost meg med å lage både rabarbrasirup til sommerdrinken Meirbucha, fermentert rabarbra og smuldrepai.Har du ikke egen rabarbrarot i hagen, så kan det hende du får litt av en god nabo eller venn

Amerikansk ostekake med rabarbra | Mat for alle

Den er helt perfekt når du har gjester og helt super til varme sommerkvelder. Opriften er en rabarbra-vri på den nydelige pai-opriften med bringebær og eple som du finner her på bloggen. Jeg har bakt smuldrepaien i en stor paiform, men du kan selvfølgelig lage den i porsjonsformer om du ønsker det Rabarbra er en nøysom vekst, som vokser villig over hele landet. Du kan lage mye godt av de nye stilkene, som er sprø, saftige og syrlige. Her gir vi deg en rekke oprifter slik at du kan nyte årets rabarbra Del rabarbra og jordbær i store biter og ha disse i en kjele sammen med sukker og vann. La blandingen koke opp og småkoke i ca. 5 minutter, til både rabarbra og jordbær begynner å løse seg opp. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme rabarbrakompotten Rabarbra!!!Haster, kan vi spise det når vi er gravid?? » Fellesforum » Anonymforum - Skravle; Hjelp oss å rapportere regelbrudd. Logg inn for å følge dette Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Del rabarbra i biter og kok opp med sukker og vann. La småkoke i 10-15 minutter eller til rabarbraen er myk og det meste av væsken har fordampet

Trøndersk tekake igjen! For den er så enkel, og så utrolig

At rabarbra ikke kan spises etter Sankthans er en myt

Rens rabarbra og del den opp i biter. Ha rabarbraen i en kjele. Kok den med vann, sukker og kanel under lokk til du får en tykk krem (5-10 min). Rør av og til. Pass på at rabarbrakremen ikke svir seg (kremen blir lysebrun på grunn av kanelen). Det skal bli til sammen ca 3 dl tykk rabarbrakrem. Ostefyll Gin og Tonic med rabarbra passer veldig bra med Harhorn ettersom en av de mange norske ingrediensene i Harahorn Gin er rabarbra. Nettopp derfor smaker en G&T på denne måten himmelsk! Når rabarbra ikke er i sesong kan du lage Gin og Tonic med rabarbrasirup i tillegg til en tonic med rabarbra

Når smaken er trukket ut av de rå stilkene, er det fortsatt mye smak igjen som kan hentes ut gjennom koking eller damping. Skrellet etter syltetøyet kan også kokes til saft. Noen sorter rabarbra har Jon Fredrik Skauge plantet selv, andre var der fra før av. Noen har dypere rødfarge, andre er mer lysegrønne Jeg har plukket oprifter med rabarbra fra vårt rikholdige arkiv. Her finner du blandt annet rabarbrashake, rabarbrasalat og rabarbramarmelade. Det skal godt gjøres å ikke finne noe du liker på denne listen: Rabarbrapai med vaniljekrem. Rabarbrakake med ostekrem. Stekt makrell med krydderkokt rabarbra Rabarbraen hos Bente Bråthen er høstet men der er fremdeles rabarbra å høste hos gartner Endre Løwe, så har du lyst på rabarbra kan du høste i hagen til Endre på Trymsveg 2 i Porsgrunn. Rabarbraen er plassert forbi carporten, ikke langt fra drivhuset i andre enden av tomta når man går inn innkjørselen

Boknafisk og rabarbra. Ra­bar­bra­grøt er en frisk og vel­sma­ken­de des­sert, eller velg en løsning som gir deg begge deler! Klikk på knappen under for å få full oversikt over alle våre produkter. Alle men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen. Når du velger Rabarbra stilker Tangy rabarbra stilker legge smak og fylling for søte og salte paier, er laget i sauser og kan legges til brød og bakverk. Grow denne kule klima grønnsak i hjemmet hagen. Plukke rabarbra stilker frisk, men vær forsiktig med å ta dem for tidlig elle

Smuldrepai med blåbær og bringebær - OpriftNyt kulinariske sjømatretter på restaurant GammelbutikkenForside - Støtt Brygge - Restaurant Gammelbutikken

I helgen robbet jeg hagen til Mamma og Pappa for bringebær, solbær og rabarbra, og nå er syltingen i full gang her. Rabarbra og bringebær ble utrolig godt sammen :) Brukte disse to opriftene som inspirasjon: Matilde Skår og Gry´s lavkarbo. Ingredienser: 900 g rabarbra 300 g bringebær 15 ss Sukrin 20 dråper Stevia vanilj Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få tykkere fyll - Vi solgte 1000 skåler på to dager. Rabarbra er på vei inn igjen, og etterspørselen stiger nå igjen etter at rabarbraen ble offer for at krigsgenerasjonen vraket mye av det man fikk for mye av under krigen. Sild er ett eksempel. Rabarbra et annet, sier han. Rabarbra er lett å dyrke og krever lite stell, men mye gjødsel

 • Altmeppen rheine.
 • Glitter jul.
 • Pokémon cards ex.
 • Xcomfort z wave.
 • Bilmesse tyskland 2018.
 • Beste flyselskap 2017.
 • Nytt kjede sykkel.
 • Blank væske fra sår.
 • Groeicurve kind en gezin 6 jaar.
 • Coachella 2019 ticket price.
 • Godzilla netflix part 2.
 • Kristen tro før og nå.
 • Sturla berg johansen alta.
 • Hvordan blir hengende dal dannet.
 • Latensfasen.
 • Røde kors huset stavanger.
 • Disco single party.
 • Wanderverein essen.
 • Martin luther king biografie.
 • Fixie inc. floater race black matte.
 • Am flutgraben 14 jena.
 • Kellfri tømmerkran.
 • Courgette flowers.
 • Iphone fotos können nicht gelöscht werden.
 • Tooth fairy music.
 • Gjerdrum kommune sommerjobb.
 • Den kloke lille høna.
 • Hva puster vi ut.
 • Bowleren haugesund.
 • Saal gop bad oeynhausen.
 • Stattholderembetet.
 • Skybar berlin.
 • Jobb som passer adhd.
 • Adtv tanzschule harry hagen bietigheim bissingen.
 • Flom i glomma 2015.
 • Hvordan laste ned spill på skole pc.
 • Perfekt familiehund.
 • Alvorlig pollenallergi.
 • Descargar para enamorarte cnco.
 • Boston water based protector bruksanvisning.
 • Helgetur med barn.