Home

Venstre partiet

Venstre (V) er et sosialliberalt politisk parti i Norge.Det er landets eldste partiorganisasjon, stiftet den 28. januar 1884. Partiet har gjennom sin historie gjennomført flere demokratiske reformer som parlamentarismen, religionsfrihet, juryordningen og allmenn stemmerett.Merkesaker for Venstre på 2000-tallet har vært skolepolitikk, sosialpolitikk, miljøvern og småbedrifters vilkår Venstre (V) er Norges eldste politiske parti, stiftet 28. januar 1884. Venstre er et liberalt parti og tilhører den borgerlige blokken. Guri Melby er partileder fra 2020. Hun etterfulgte Trine Skei Grande. Ved stortingsvalget i 2017 fikk Venstre 4,4 prosent oppslutning og åtte representanter, en tilbakegang på 0,8 prosentpoeng fra valget i 2013, da partiet fikk ni representanter Venstres historie. Venstre ble stiftet den 28. januar 1884 og er Norges eldste parti. Venstre vektlegger både stor individuell frihet og sterkt sosialt ansvar.Partiet har i nyere tid engasjert seg sterkt i sosialpolitiske saker som skole, miljø, skaping av nye arbeidsplasser, velferd, og i distriktspolitikk/levende folkestyre Venstre er Norges sosialliberale parti og representerer den liberale idétradisjonen i norsk politikk. Vi kjemper for et samfunn der alle kan delta, uansett. Alle skal ha mulighet til å bruke sine evner til beste for seg selv og samfunnet. Politikk skal være et utålmodig arbeid for rettferdige løsninger som gir alle mennesker frihet Den tidligere Finnøy-ordføreren meldte seg ut av Venstre vinteren 2018, etter at partiet hadde gått inn i regjering sammen med Frp. - Jeg føler jeg har lurt folk. Venstre er etter mitt syn medansvarlig for å flytte norsk politikk flere steg fra sentrum til høyre, sa Skartveit til Vårt Land den gang

Iselin Nybø - Venstre

Venstres stortingsgruppe består av 8 representanter. Stortinget Postboks 1700 Sentrum 0026 Oslo postmottak@stortinget.no Sentralbord: 23 31 30 5 I det norske Stortinget sitter det relativt mange politiske partier. Diskuter fordeler og ulemper ved å ha mange ulike partier representert i et parlament. 4. I teksten omtales den såkalte «venstre-/høyreaksen» med utgangspunkt i økonomisk politikk Venstre sliter på målingene: - Det har vært en permanent støysending. men jeg tror det blir en sperregrensethriller for flere partier - og definitivt for Venstre, sier han Venstre står i realiteten med en fot i graven og den andre på et bananskall. Diagnosen og tilstanden for partiet er alvorlig, og slettes ikke stabil. Partiets hjertesaker er tatt av andre som gjør jobben bedre Venstre, Danmarks Liberale Parti, oftest bare Venstre (V), er et liberalt politisk parti i Danmark.Partiet oppstod i sin nåværende form i 1910, men kan føre sin historie tilbake til dannelsen av Det forenede Venstre i 1870. Den landsomfattende partiorganisasjonen ble imidlertid først dannet i 1929

Partiet har ikke en partileder, men ledes av et sentralstyre med elleve medlemmer, der to av dem (en mann og en kvinne) er nasjonale talspersoner for styret. Venstre (V) Venstre er Norges eldste parti og ble dannet 28. januar 1884. Venstre er det sosialliberale partiet i norsk politikk Frisinnede Venstre var et norsk politisk parti, stiftet i 1909. Fra 1932 het partiet Det frisinnede folkeparti og gikk deretter sterkt tilbake. Partiet ble ikke reorganisert etter 1945. De politiske partiene som er representert på Stortinget i perioden 2017-21, er Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Rødt. Foran stortingsvalget 2017 var dessuten følgende partier registrert i Partiregisteret: Alliansen, Demokratene i Norge, Det Liberale Folkepartiet, Helsepartiet. Trine Skei Grande ut.Sveinung Rotevatn vil inn. Hele fire Venstre-statsråder i offentlighetens søkelys. Det hjelper åpenbart ikke. Nationen og Klassekampens ferske meningsmåling viser at Venstre får en oppslutning på 2,5 prosentpoeng. For tiende gang på ett år ligger partiet godt under sperregrensa

Venstre - Wikipedi

Venstre - Store norske leksiko

Tidligere Venstre-topp anbefaler det nye partiet Sentrum Tidligere Venstretopp Atle Hagtun på vei inni det nye partiet Sentrum. - Med Venstres og KrFs valg av høyresiden trengs nå et nytt, ekte sentrumsparti, skriver han Ordet venstre (med liten forbokstav) eller «venstresiden» er i politisk sammenheng en vanlig betegnelse på politikere og partier som, sammenlignet med sine motparter på høyresiden, blir sett på som forholdsvis radikale eller progressive. I vår egen tid er det særlig sosialistiske politikere og partier som blir omtalt som en del av venstresiden, men det forekommer også at grønne. Venstre blir med dette det andre partiet på Stortinget som sier ja til EU, ved siden av regjeringspartner Høyre. Ny ledelse for. Med en nyvalgt ledelse der alle er EU-positiv lå alt til rette. Venstre-veteran Dørum jobbet for Melby - tror hun kan bygge partiet. 23.08.20. INNENRIKS. Guri Melby: - Forberedt på å kjempe om ledervervet. 23.08.20. INNENRIKS

Venstre (Danish pronunciation: [ˈvenstʁɐ], literally left), full name Venstre, Danmarks Liberale Parti (English: Left, Denmark's Liberal Party), is a conservative-liberal, agrarian political party in Denmark.Founded as part of a peasants' movement against the landed aristocracy, today it espouses an economically liberal, pro-free-market ideology Som kjent tapte tidligere Dagbladet-redaktør og daværende Venstre-leder Helge Seip kampen om å gjøre Venstre til ja-parti i 1972. Han tok med seg store deler av partiet da han dannet Det nye. Man kan ikke nekte for at Venstre marsjerer. relativt målbevisst mot stupet. Ja til EU, hverken er eller blir noe vinnerkort i overskuelig fremtid.Helt på linje med avskaff demokratiet. Man vil likevel alltid minnes dette partiet for én ting. I stedet for å lyve om sine egne preferanser sa partiet Venstre sin klare og ærlige mening

Video: Venstres historie - Venstre

Venstres prinsipprogram - Venstre

Politikken Partiet Bli medlem Bli medlem Rødts politikk formes av våre medlemmer. Bli medlem du også! Betal kontingent for 2020. Klikk her for å betale med kort. Kontakt oss og hold kontakten 22 98 90 50 roedt@roedt.no Facebook Twitter Instagram. Finn ditt lokallag. Venstre har vært, og er, er et liberalt, frihetlig parti. Partiet tror på lokale løsninger på globale spørsmål innen rammen av vår demokratiske, markedsliberale tradisjon Partiet er lite, men stort nok til å inneholde sterke spenninger - alt fra folk som svermer for sosialismen til rene liberalister. Fremskrittspartiet sa farvel til liberalismen på det velkjente landsmøtet på Bolkesjø i 1994, men ideologien har funnet et overvintringssted i deler av Venstre. Partiet tilbyr noe for enhver smak

Partiet Venstre har gjennomgått en rekke splittelser og avskallinger. Moderate Venstre var en lavkirkelig fløy av Venstre som brøt ut og dannet eget parti i 1888. Det var representert på Stortinget 1888-1906. Partiet gikk i 1906 inn i Høyre og ble med i Samlingspartiet Venstre skal vokse seg over sperregrensen. Den nyvalgte lederen, Guri Melby, ser tre potensiale partier som partiet kan stjele velgere fra Søk etter sted eller parti. Venstre. Kommunevalg. Hvordan har oppslutningen til Venstre endret seg? Grafen viser Vs oppslutning på landsbasis fra de siste kommunevalgene og for 2019 Melby med nytt mannskap satser på sterk opptur for Venstre. Guri Melby (39) starter på bunn når hun blir valgt til ny leder for «to-prosents partiet» Venstre i helgen

GARDERMOEN (VG) Trine Skei Grande takker for seg som Venstre-leder, og sier at partiet alltid må være klare for det 04.09.2020 Sveinung Rotevatn har fått seg kjærest Og partiet har gått fra 8643 medlemmer i 2010, til 6390 i 2019, viser partiets egne årsmeldinger. Dermed er Venstre det partiet på Stortinget med færrest medlemmer. Bølgeda

Profiler fra KrF og Venstre stiller seg bak Sentrum - Vårt

Venstre (V) - stortinget

SV, FrP og Pensjonistforbundet er enige om forslag som vil sette stopp for at pensjonistene får redusert kjøpekraft og heve minste pensjonsnivå Venstre var det første partiet som valgte en kvinne som partileder, Eva Kolstad. Johan Sverdrup (1884) Anton Qvam (1884-89, 1894-96) Johannes Steen (1889-93, 1896-98 Om Venstre neste haust ryk under sperregrensa og får éin eller to stortingsrepresentantar, vil det ikkje bli noko folkekrav i partiet om at Melby må gå av. Folk veit at problema i partiet stikk langt djupare enn det Melby saman med nestleiarane Abid Raja og Sveinung Rotevatn skal fikse det på under eit år Partiet fremsto rundere og mindre ideologisk. Det beveget seg inn mot sentrum og gjorde veien kortere for de velgerne som befinner seg der. Foran valget neste år gjør Ap en klar bevegelse mot venstre. Partiet kommer med det Støre kaller «et kraftfullt forsvar for offentlig velferd»

Politiske partier - stortinget

 1. Rotevatn vil lede Venstre som Ja til EU-parti: − Splittelsen har ligget som en tung sky over partiet i mange tiår. Venstres eneste erklærte lederkandidat tror at et vedtak om å si ja til.
 2. Venstre når et bunnivå og ser ett-tallet for første gang siden Opinion startet sine målinger i 2007. Partiet ville ikke engang kommet inn på Stortinget hvis dette hadde vært valgresultat
 3. Venstre er blitt et tydeligere liberalistisk parti, og partileder Guri Melby ønsker seg MDG inn i høyreregjeringa. At hun tør. Venstre har hatt landsmøte, valgt ny ledelse og vedtatt ja til norsk EU-medlemskap. Leder Guri Melby og nestlederne Sveinung Rotevatn og Abid Raja tilhører alle det flertallet som stemte ja til EU under landsmøtet
 4. Venstre har kjempet for å gjøre det lettere å lage enkeltmannsforetak. Hva er de så sure for? Hvis ikke en ny partileder gjør susen, kan det hende EU er det som skal til for å trekke partiet opp over sperregrensen. Det siste året har Venstre vaket rundt 3 prosent på meningsmålingene. I et helt år har partiet altså ligget under.

Venstre sliter på målingene: - Det har vært en permanent

 1. Venstre er med dette det andre partiet på Stortinget med et klart standpunkt for norsk EU-medlemskap. Før Venstres historiske snuoperasjon, var Høyre alene om dette. Arbeiderpartiet fjernet.
 2. Venstre holdt på å revne da partileder Trine Skei Grande tok partiet inn i Høyre/Frp-regjeringen i 2018. Den radikale fløyen som ville holde fast på partiets løfte om ikke å sitte i.
 3. Venstre-byråd i Bergen Erlend Horn er ikke fornøyd med valgkomiteens innstilling, der Guri Melby troner øverst. Lederen av Trondheim Venstre håper landsmøtet får velge mellom Sveinung.
 4. Venstre fikk presset igjennom nedleggelse av pelsdyrnæringen da partiet gikk inn i regjering i 2018. Saken har dermed skadet Venstre i distriktene uten at den har brakt mange nye velgere til partiet
 5. Venstre kan bli ja-parti mot veteranenes vilje. Både Trine Skei Grande og Odd Einar Dørum har vunnet EU-kampene på landsmøtene de to siste tiårene, men denne helgen blir Venstre et parti som sier ja til EU

Målingen er en stor nedtur for Venstre, som nå sitter i sin drømmeregjering med Høyre og KrF.Lederkandidat Sveinung Rotevatn har sagt partiet bør sikte mot ti prosent. Bakgrunnstallene viser. Venstre er dermed det første partiet i Norge der ledervervet går fra én kvinne til en annen. Som innstilt. Ledertrioen ble enstemmig innstilt av valgkomiteen 23. august Allerede 20. juni i år stemte landsstyret i Venstre for at partiet skal si ja til norsk EU-medlemskap på sikt. - Mindretallet ønsket å beholde EØS-avtalen Mens valgkomiteen i Venstre er i sluttfasen med å peke på den de mener bør etterfølge Trine Skei Grande som partileder, får partiet en ny elendig partimåling i fanget. I Norstats måling for Aftenposten og NRK får Venstre igjen en notering nede på 2-tallet med en oppslutning på 2,8 prosent

Venstre står på kanten av stupet Nordnorsk Debat

EU-spørsmålet har splittet Venstre, og i 1972 ble partiet delt på midten i saken. Fra talerstolen advarte flere mot å innta et ja-standpunkt. - Jeg er redd for jobben min, både som bonde og som lokalpolitiker, sa John-Arvid Eik fra Rogaland. - Vil vi virkelig rive partiet vårt i filler nå igjen, spurte Lena Landsverk fra Møre og Romsda Nyvalgt Venstre-leder Guri Melby er kjent som en ihuga EU-tilhenger, og på landsmøtet ba hun partiet om å gå inn for EU-medlemskap. - Det oppleves som en selvfølge at Norge skal bidra i unionen, sa hun. Melby håper at formuleringen i programmet er såpass vid at den favner alle synspunktene i partiet

Hittil har Venstre stått på nei-siden. Men et klart flertall av de nærmere 200 delegatene på Venstres landsmøte stemte ja til formuleringen i det nye prinsipprogrammet om at Norge skal sikte seg inn mot å bli medlem i EU. Venstre er dermed det andre partiet på Stortinget som tar et klart standpunkt for norsk EU-medlemskap, ved siden av. Partiet har ved de siste valgene mistet sakseierskap på den viktigste saken for velgerne deres: Miljø og klima. Ved stortingsvalget i 2013 mente nesten hver fjerde velger at Venstre hadde best.

Personvern og retten til privatliv - VenstreFrogn - Venstre

1. juni åpnet 54 nye bomstasjoner i Oslo. I flere store byer har partier som kjemper mot bompenger, stor framgang. Men hos Venstre-nestleder og klima- og miljøminister Ola Elvestuen er det liten. Blir sittende som Venstre-leder til i høst Trine Skei Grande blir trolig sittende på oppsigelse som Venstre-leder til i høst. Valgkomiteen rekker ikke å legge fram en ny innstilling før sommeren Frp foreslår milliardar til avgiftslette, pensjonistar, eldre og sjukehus. Pengane vil dei hente frå bistand og klimaprosjekt. - Typisk Frp, seier KrF og Venstre. I dag set dei seg i. Venstre, Danmarks liberale parti är ett konservativliberalt mittenorienterat politiskt parti i Danmark. Partiet är även en medlem i Alliansen liberaler och demokrater för Europa (ALDE).. Venstre var Danmarks största parti vid folketingsvalen 2001-2011 och partiledaren 2009-2019 Lars Løkke Rasmussen var Danmarks statsminister 2009-2011, samt från valet 2015

Venstre, Danmarks Liberale Parti - Wikipedi

Venstre. 35 657 liker dette · 1 133 snakker om dette. Norges liberale part La oss ta for oss partiet Venstre, ettersom partiet er i regjering, og til stadighet er ute i mediene om at andre ikke bidrar til integrering. Sist i Aftenposten i helga ved ny venstreleder, statsråd på integreringsfeltet, Guri Melby Men nå er både faren og ham selv trygt plassert i et annet parti. GARDERMOEN (VG) Sp-leder og EU-motstander Trygve Slagsvold Vedum mener Venstre fjerner seg «stadig mer fra vanlige folk» etter. - Venstre er blitt mer verdiliberalt gjennom de siste ti årene. Vi er et livssynsnøytralt parti, det skal være et rom for tro i samfunnet vårt, men staten skal være sekulær. Vi stadfester det og tydeliggjør den holdningen i disse spørsmålene, svarer partileder Melby

Samfunnsfag YF Vg2 - Hva står de politiske partiene for

Venstre-leder Trine Skei Grande sendte sjokkbølger inn i eget parti da hun onsdag trakk seg som partileder, kunnskapsminister og sa fra seg plassen som stortingskandidat i 2021. Per A. Thorbjørnsen er landsstyremedlem i Venstre og leder i den valgkomiteen som for en uke siden presenterte en enstemmig innstilling Partiet faller med ett prosentpoeng og får sin svakeste oppslutning siden januar. Partiet ville kun kommet inn med én stortingsrepresentant hvis dette var valgresultat. - Det er vanskelig å si hvilket utslag dannelsen av Sentrum har gitt, men det har uansett vært en del negativ publisitet rundt partiet, mener Bergh Partiet mistet velgere i bøtter og spann, spesielt til Sp. Ett år før neste valg er situasjonen mye av den samme som for tre år siden. Velgerne går mot venstre Høyre gjør Norge klar for fremtiden, det er vårt ansvar å ta vare på velferden for alle. Vi tror på Norge

Hvis vi greier å få et Venstre som vokser, så vil også veldig mange ha lyst til å slutte seg til det laget, sier Melby til NTB. Søndag ble det klart at hun er valgkomiteens foretrukne kandidat i ledervalget i partiet, som skal skje på landsmøtet i slutten av september Venstre ga en garanti før valget i 2017 om at partiet ikke skulle gå i regjering med Frp. Den garantien var som kjent lite verdt. Venstre karet til seg et næringsforbud for pelsdyrbøndene i «morgengave» da partiet gikk inn i regjering med Høyre - og Frp Lokal Venstre-leder melder seg ut av partiet Lokal Venstre-topp har fått nok: - De har solgt sjela si «Gafler» i sjakk og politikk. Nes Venstre: - Ødeleggende for partiet å gå med i regjering med Frp n å. Han skal grille politikerne: - Mye som. Velkommen til Unge Venstre! Vi er Norges liberale ungdomsparti. Liten, grønn og fremtidsrettet. Forandrer verden og har det gøy mens vi gjør det Venstre. 35,589 likes · 1,066 talking about this. Norges liberale part

Venstre er dermed det første partiet i Norge der ledervervet går fra én kvinne til en annen. - Det er som seg hør og bør i et parti som alltid har kjempet for likestilling, likeverd og kvinners rettigheter, sa Melby da hun sammen med Grande snakket med NTB etter at landsmøtet var over for dagen Postadresse: Venstres stortingsgruppe Stortinget Postboks 1700 Sentrum 0026 Oslo. Telefon: 23 31 33 62 E-post: venstre.postmottak@stortinget.no Venstre. Møllergata 16, 0179 Oslo Telefon: 22 40 43 5 Parti over sperregrensen. Likevel er det kanskje aller mest hennes formidable innsats som partileder for Venstre som vil bli husket. Da Grande tok over som leder i 2010 hadde Venstre igjen falt under sperregrensen høsten før. Hennes første jobb var å gjenreise partiet etter Lars Sponheims avgang

Voss - Venstre

Norsk [] Adjektiv []. venstre (bokmål/riksmål/nynorsk) . retning mot vest hvis stående mot nord, motsatt av høyre; politisk retning med sosialisme eller kommunisme som tankegods Alle partier på venstresiden må samarbeide for å unngå en borgerlig regjering etter valget.; sjattering innen et politisk parti som gjerne assosieres med større grad av sosialistisk innstilling enn kjernen i. Venstre har alltid eksistert i spenningsfeltet mellom det liberale og det sosiale. I tillitsmannsapparatet har partiet en stor flokk urbane, EU-vennlige folk med sterke bånd til økonomisk. - Vi håper å dra partiet lenger mot venstre, sier Teodor Bruu, talsperson i Grønn Ungdom, Miljøpartiet de Grønnes (MDG) ungdomsparti. I helga vedtok landsstyret i Grønn Ungdom sine viktigste prioriteringer i den pågående programprosessen i MDG forskjellige politiske partier. Her er stolen til representanten fra det partiet som fikk flest stemmer fra velgerne i Aust-Agder. Foto: Stortinget. Til å begynne med hadde vi ikke politiske partier i Norge. I 1884 fikk vi partiene Venstre og Høyre, og tre år senere ble Arbeiderpartiet startet. Senere har vi fått mange flere partier Frisinnede Venstre var et konservativt politisk parti i Norge.Partiet ble dannet i 1909, i all hovedsak av den mest konservative og nasjonalistiske fløyen i Venstre.Frisinnede Venstre hadde også klare liberalistiske innslag, og la stor vekt på åndsfrihet, individualisme, klassisk økonomi og motstand mot absolutte holdninger, spesielt i avholdssaken og målsaken

Akershus Venstres lister 2011 - Akershus VenstreNarvik - VenstreKragerø - Venstre

Venstre kan bli ja-parti mot veteranenes vilje Både Trine Skei Grande og Odd Einar Dørum har vunnet EU-kampene på landsmøtene de to siste tiårene, men denne helgen blir Venstre et parti som sier ja til EU. 1 min Publisert: 25.09.20 — 04.20 Oppdatert: 2 måneder siden. Påtroppende Venstre. Venstre er dermed det andre partiet på Stortinget som tar et klart standpunkt for norsk EU-medlemskap, ved siden av Høyre. Arbeiderpartiet fjernet sitt ja-standpunkt fra programmet i 2017 Venstre kan dermed bli det andre partiet på Stortinget med et klart standpunkt for norsk EU-medlemskap. Kun Høyre har dette i dag, mens Arbeiderpartiet fjernet sitt ja-standpunkt fra programmet i 2017. Guri Melby skal lede Venstre videre: - Rørt over tilliten. LES SAKEN EU-saken splitter fortsatt Venstre. Men et tydelig flertall sier ja. EU-saken var i tiår etter tiår den vanskeligste saken for Venstre. Søndag vedtok det tidligere nei-partiet at Norge på sikt bør søke om å bli medlem av EU Kampen om ledervervet i partiet var også en kamp mellom to fløyer som i flere saker står temmelig langt fra hverandre. Den ene fløyen, ofte omtalt som Vestlands-Venstre, er de mer. Fortsatt full spenning i Venstre. Guri Melby seiler opp som kompromisskandidat i Venstre. Men mange i partiet har fått mer enn nok av interne kompromisser

 • Mass effect andromeda sequel.
 • Registreringsplikt hagle.
 • Sterilisation frau wien.
 • Tt line trelleborg telefonnummer.
 • Forskjell på hensikt og formål.
 • Onderwijssysteem belgie.
 • Syre hoodie jaden smith.
 • Kohls disease.
 • Spelade mozart fiol.
 • Geometriske figurer test.
 • Rakfisk oslo restaurant.
 • Yale uk locks.
 • Nyhetsreportasje kjennetegn.
 • 112 twitter.
 • Kate gosselin net worth.
 • Symaskinsreparationer stockholm.
 • Sepa betaling sbanken.
 • Wipro frankfurt.
 • Kjøpsloven bruktbil privat.
 • Mercedes glc coupe pris.
 • Volksstimme staßfurt polizeibericht.
 • Fred hamelten kurs 2018.
 • Fabeldyr menneskehode dyrekropp.
 • Bli kvitt prestasjonsangst i senga.
 • Zahnschmerzen nach überkronung.
 • Jenteband 90 tallet.
 • Je t'aime translation.
 • Hva er forskjellen mellom franchising og frivillige kjeder.
 • Fm17 best players for lower leagues.
 • Laborant jobbmuligheter.
 • Visit skopje.
 • Sesongkort start 2018.
 • Hvor ligger mexico.
 • Provinciehuis noord brabant parkeren.
 • Mvv monatskarte gültigkeit feiertag.
 • Skigebiet rosenalm.
 • Morfin subkutant virkningstid.
 • El sykkel fjerne sperre.
 • Opplæringsloven kontaktlærer.
 • Diskonteringsrente formel.
 • Pannebånd strikkeoppskrift.