Home

Båndtvang hele året

Sandefjords Blad - Ja, det er båndtvang hele året

Regelen om båndtvang hele året på offentlige rekreasjonsområder som er mye brukt, er ikke ny. Den ble vedtatt i 2007 etter politisk behandling i bystyret. I behandlingen av forskriften framkom det også at det ville være hensiktsmessig om den omhandlet mer enn bare sikring av vilt, og derfor også skulle gjelde offentlige rekreasjonsområder Flere kommuner har egne områder hvor det skal være lov til å slippe hunden hele året uavhengig av båndtvangsperioden. Enkelte fylker og kommuner har egne regler om båndtvang på bestemte områder utover denne tiden - Det er båndtvang hele året i områder med mange mennesker, etablerte boligområder, handleområder, parker inkl. Sankthanshaugen, Schjongslunden og den del av Petersøya som ikke er treningsområde for hund, ved skoler og barnehager og i anlegg for lek, idrett, sport eller rekreasjon I Sigdal kommune er det båndtvang hele året i alle tur- og skiløyper og alpinområder. Utenfor tur- og skiløypene er det båndtvang 1. april - 30. september Regelverk for båndtvang finner du også på kommunenes egne nettsider. Hunder har behov for å bevege seg fritt. I Oslo og mange andre kommuner finnes det områder hvor hundene kan bevege seg fritt hele året. Foto: iStockphoto. Her er reglene for båndtvang i noen av de største byene: Båndtvang i Osl

Båndtvang Mattilsyne

Båndtvang hele året. Foto: Johanne Eikeset (Dittdyr) Stadig flere kommuner innfører helårs båndtvang. Facebook Twitter; Kopier lenke; 06.02.09 07:31 Niklas Kalvø Tessem. Båndtvang gjelder i hele landet fra 1. april til 20. august. I Haugesund kommune er det skjerpende regler som sier noe om båndtvang hele året i enkelte områder. Dette er vedtatt ved forskrift av 28.05.2009 I hele kommunen, på områder der husdyr går på beite, er det båndtvang hele året, på grunn av at husdyr fortsatt går ute. b) I boligområder, områder regulert til bolig og forretningsdrift, på kirkegårder, lekeplasser og idrettsplasser er det båndtvang hele året

Ringerikes Blad - Det er båndtvang hele året Annika

Båndtvang i områder av hensyn til mennesker. Det er båndtvang i alle lysløyper i kommunen i det tidsrom lysløypa brukes til skigåing. Medtas hund i bånd skal denne ikke være til hinder for andre brukere. Det er båndtvang hele året i boligområder, handleområder, parker, kirkegårder, idrettsanlegg og offentlige friområder. Del paragra Båndtvang hele året Artikkeltags. Ledere; Publisert: 11. april 2005, kl. 22:00 Sist oppdatert: 11. april 2005, kl. 22:00. Artikkelen er over 15 år gammel Fra 1. april til 20. august er det båndtvang i Norge. Det betyr at landets 400.000 bikkjer må holdes i bånd eller i innhegninger utendørs. DEL Ekstraordinær båndtvang. I vintre med spesielle snø- og kuldeforhold kan kommunen vedta forskrift om ekstraordinær båndtvang av hensyn til viltet. Båndtvang hele året enkelte steder. Noen steder er det båndtvang hele året, spesifisert i ulike verneforskrifter. I Oslo gjelder dette følgende verneområder: Gressholmen - Rambergøya. Siden Alines sykkeltråd ble overfalt av båndtvang hele året innlegg, tar jeg meg den friheten å lage en egen tråd på dette temaet. Selv er jeg ikke for båndtvang hele året, det jeg er for er at hundeeieren skal ha kontroll over hunden hele året. Hvis dette bare kan gjennomføres hvis hunden er i b.. Båndtvang hele året. For noen områder i Larvik kommune er det båndtvang for hund hele året. Det er også naturreservater hvor det ikke er tillatt med hund i det hele tatt. Det er, så langt Larvik kommune kjenner til, ikke noen fullstendig liste over områdene hvor hunder skal holdes i bånd hele året

Anita Haugen (sp) ønsker politikerne skal drøfte båndtvang for hunder som ikke er i tjeneste hele året. Utvalg for teknikk, landbruk og miljø (TLM) skal drøfte saken i kommende møte 16. oktober. Rådmannen vil gjerne fremme en sak til desember-møtet i TLM om innskjerping av båndtvang. Dette har vært etterspurt siden februar 2017. Rådmannen tror [ Det er generell båndtvang for alle hunder fra 1. april til 20. august. I Furulunden og ved Risøbank er det båndtvang hele året. Det er også båndtvang hele året på øyer og holmer der husdyr har rett til å beite og faktisk beiter

Båndtvang - Sigdal kommun

Båndtvang hele året Parksjefen i Stavanger vil ha båndtvang i hele kommunen hele året - med unntak av noen avgrensede områder der hunder kan gå løse. Publisert 14.02.2004, kl. 10.0 Fra 1. april til 20. august er det båndtvang over alt, unntatt i spesielle områder for hundelufting. Noen områder i Stavanger har båndtvang hele året. Har du mistet eller funnet en hund, ring Viking på telefon 51 53 88 88

Alt du trenger å vite om båndtvang for hund - viivilla

I Flå kommune gjelder generelt båndtvang frem til 30. september. I tillegg har kommunen båndtvang hele året følgende steder: - I tettsteder og boligområder - Område regulert til offentlige formål og kirkegårder - Tilrettelagte friluftsområder. I påskeferie, juleferie og vinterferie er det båndtvang i preparerte skiløyper - Nei til båndtvang hele året. - Vi vil helt klart kjempe imot en utvidet båndtvang. Jeg tror jeg har hele kommunestyret bak meg i at dette ikke er noen aktuell politikk i Halden kommune,. Verneområdestyret krever at hunder skal holdes i bånd hele året i alle områder hvor husdyr har rett til å beite i Flekkefjord landskapsvernområde

Dittdyr, Hund Båndtvang hele året

Det hersker full forvirring blant hundeeiere i Oppegård når det gjelder båndtvang. Kommunestyrets vedtak om nye forskrifter i våres vil i praksis si at det er båndtvang året rundt i Oppegård, men få har fått med seg reglene Vil ha båndtvang hele året Kokkenes og Kirkehei velforening ønsker helårlig båndtvang i kommunale parker og lekeplasser. Thor Børresen. Publisert: 23.03.2017 08:57 Sist oppdatert: 10.09.2019 16:29. Båndtvang fastsatt i eller i medhold av §§ 4, 6 og 7 gjelder ikke for a) tenke om alle forstod hva ordet båndtvang betyr.Her hvor jeg bor kjører de sitt eget løp hele året og bryr seg ikke om båndtvang.En nabo her har 5 hunder av forsjellig type..men han slipper alle sammen løse. grrr Rex12. 21.juni 'Men bra skrevet :

Båndtvang - Haugesund kommun

Båndtvang hele året Artikkeltags. Grenland; I BÅND: Hundeeeiere tvinges til å holde hundene sine i bånd hele året i byområder, dersom den nye forskriften for hundehold vedtas i Skien. Foto: TOM ERIK HOLLAND. Av Vigdis Hella. Publisert: 20. september 2008, kl. Generell båndtvang er en periode hvert år hvor hunder skal holdes i bånd eller forsvarlig inngjerdet hele tiden. Grunnen til dette er at dyrelivet er ekstra sårbart i denne perioden, og for å sikre at hunder ikke skremmer opp eller jager fugl, vilt og beitedyr

Forskrift om hundehold, Hvaler kommune, Østfold - Lovdat

 1. Jeg kjenner mennesker som ville få betydelig bedre livskvalitet og trivsel hvis båndtvang hele året ble innført. Da kunne de gå tur i skogen uten at panikken banker i halsen og svetten pipler av angst for å møte en løs hund som eieren påstår han har full kontroll over og som samme eier hevder er bare snill og vil leke/hilse
 2. Natur og idrett har lagt frem tre ulike forslag til inndeling av båndtavangsområder hele året: 1. Storøya og Lilløya. 2. Storøya, Lilløya og Nansenparken. 3. Hele Fornebu og Snarøya. Det er ikke lagt frem forslag om vanlige båndtvang på hele området. Det er få områder med helårs båndtvang i Bærum i dag
 3. SV Kjersti Toft la ikke skjul på at hun var dyptuenig i at det skal være båndtvang hele året i Alstahaug kommune. - Jeg har en hund. En stor hund. En hund som jeg slipper løs, slikat han får springa av seg. Det kommer jeg til å fortsette med. Jeghar forståelse for at folk ikke vil ha en fremmed hund løpende motseg. Det vil ikke jeg heller
 4. Det er generell båndtvang for alle hunder fra 1. april til 20. august. I Furulunden og ved Risøbank er det båndtvang hele året. Det er også båndtvang hele året på øyer og holmer der husdyr har rett til å beite og faktisk beiter
 5. Fibi og andre hunder må finne seg i å bli holdt i bånd hele året i store deler av Stavanger kommune, også på Vaulen badeplass. Bildet er tatt påsken 2019. Foto: Tommy Ellingsen. Stein Halvor Juås. Journalist. I møtet mandag var det ingen uenighet i at de nye kommunedelene Finnøy og Rennesøy skal ha båndtvang året rundt,.
 6. c) hele året på kirkegårder. d) på og ved alle merkede og preparerte skiløyper fra det tidspunkt de blir preparert og fram til prepareringen opphører. e) hele året ved byggefelt og tettsteder. f) Rådmannen i Sel gis fullmakt til å innføre båndtvang under ekstraordinære forhold som gjør det påkrevd for å beskytte viltet

Video: Forskrift om hundehold, Lier kommune, Buskerud - Lovdat

Fra 18.02.2016 er det også vedtatt båndtvang innenfor nedslagsfeltet til Askevatnet. Kart over områder med båndtvang hele året Hunder skal også holdes i bånd i - og i tilknytning til boligområder og handleområder, i parker, på kirkegårder og gravplasser, på og ved skoler, barnehager, offentlige institusjoner, offentlige badeplasser, samt anlegg for lek, idrett og sport I tettbygde strøk er det i Asker båndtvang hele året. For kart over tettbebygd strøk henvises det til Statistisk sentralbyrå. (Gå inn på temalagsvelger og huk av for tettsteder) I båndtvangsperioden er det to områder der hunder kan slippes løs på inngjerdete områder Kan bli båndtvang hele året Artikkeltags. Arkiv; Publisert: 08. august 2008, kl. 02:00 Sist oppdatert: 31. mars 2010, kl. 05:02. Artikkelen er over 11 år gammel I forslaget til ny kommunal hundeforskrift utvides båndtvangen til å gjelde hele året i boligområder og handleområder og i tilrettelagte friområder. DEL Båndtvang. Det er generell båndtvang i tiden 1. april til 20. august.På kirkegårder, grav- og urnelunder, i boligfelt og på handleområder - hele året. Det er i tillegg båndtvang i områder der bufe har rett til å beite, og faktisk beiter, f.o.m. 21. august t.o.m 30. september. Unntak fra båndtvang gjelder bl.a. for Innfør båndtvang i Oslo hele året! Kjære bystyre: Innfør båndtvang i Oslo hele året! Flere parkturer er blitt ødelagt av løse hunder og etterlatenskaper, skriver hundeeier Hilde Haakelien

Romerikes Blad - Båndtvang hele året

Båndtvang opphevet. 21. august oppheves den generelle båndtvangen, men de fleste kommuner har egne regler for spesielle områder. Enkelte kommuner forlenger båndtvangperioden ut året. - Trondheim kommune har båndtvang hele året i de bynære områdene Høyrepolitiker Carl Christian Blich fikk igjennom sitt private forslag om båndtvang i byens parker året rundt på Oslo Høyres årsmøte i helgen. - Parkene skal være rekreasjonsområder for hele befolkningen, sier Blich, her med hunden Tiffy på morgentur i Frognerparken i fjor høst

Elverum kommune har også en lokal forskrift om hundehold etter Hundeloven som angir at det i områder der produksjonsdyr og andre nyttedyr er på beite, er forlenget båndtvang i perioden fra og med 21. august til og med 30. september.. I tillegg angir den lokale forskrifta om hundehold at båndtvang gjelder hele året i og i tilknytning til boligområder og handleområder Vernebestemmelsenes regler om båndtvang for hund. Utvidet båndtvang i følgende verneområder. Fokstumyra naturreservat. Båndtvang hele året. I tidsrommet 1. mai - 1. august er all ferdsel utenom oppmerket sti forbudt. Rondane nasjonalpark. Båndtvang fra 1. mars. Dovre nasjonalpark. Båndtvang fra 1. mars. Grimsdalen landskapsvernområd

Hele året i områder der husdyr går på inngjerdet beite. Forskrift for hundehold i Lier. Her finner du oversikt over båndtvangsperioden i de ulike områdene. Det er båndtvang hele året i boligområder, handleområder, parker, kirkegårder, idrettsanlegg og offentlige friområder Båndtvang hele året Borestranden er landvernsområde med båndtvang for hunder året rundt. Klepp kommune har helårsbåndtvang i noen soner, mens resten av kommunen følger vanlig båndtvang.

Det er båndtvang hele året i bynære strøk som i boligområder, handleområder, parker, kirkegårder, ved skoler, barnehager og idrettsanlegg. Dette gjelder også rundt Jonsvatnet, i Nidelvkorridoren opp til Øvre Leirfoss, i strandsonen fra Ladehammeren til Malvik grense og ved serveringsteder og parkeringsplasser i marka Båndtvang hele året i skiløyper. Andre del av forskriften handler om båndtvang i de mest populære skiløypene fra Budor. Dette dreier seg om Ruskåsløypa, Midtløypa og løypa over Svaen (se kart). SKILØYPER: Disse skiløypene er foreslått med båndtvang hele året Båndtvang. I tiden mellom 1. april og 20. august skal hunder holdes i bånd i hele landet. I Sola kommune utvides båndtvangen til 15. november i områder der sau, storfe eller hest går ute. Hunder skal også holdes i bånd hele året i følgende områder: I og i tilknytning til boligområder og handleområde

Hundehold - Dyr i Oslo - Oslo kommun

For Færder nasjonalpark gjelder egne bestemmelser knyttet til hundehold og båndtvang. I sone B skal hunder holdes i bånd hele året. I de øvrige delene av nasjonalparken skal hunder holdes i bånd i perioden fra 1. april til 15. oktober. Det vises til eget vernekart med soneinndelinger (PDF, 5 MB) Oslo kommune har båndtvang året rundt for hest, storfe, sau, geit og hund på steder som er alminnelig beferdet eller ment for alminnelig ferdsel (Politivedtekten §4-2 og 4-3) Sterkt utvidet båndtvang (lyserød): Forskriftene i disse kommunene er svært begrensende, f.eks. ved at det innføres båndtvang på alle turstier, skiløyper, i alle parker e.l. i kommunen hele året Kommunen kan innføre ekstraordinær båndtvang av hensyn til viltet. Dette er aktuelt i vintre med mye snø og kunngjøres i avisene. I tillegg til Lov om hundehold har Skien kommune vedtatt en egen forskrift om hundehold som pålegger båndtvang hele året visse steder. Båndtvang hele året gjelder: boligområder og handleområde

Båndtvang hele året. Det betyr at hundeeiere i Ski, Ås og Enebakk må holde hunden i bånd i tettbebygde strøk hele året, inkludert steder som idrettsplasser, skoleplasser og ved butikker. - Det har med forstyrrelser å gjøre. En del folk er dessuten redde for hunder, sier Haugen i Tromsø er det båndtvang mellom 1. april og 20. august. I Tromsø er det også en rekke unntak hvor hunder skal holdes i bånd hele året: Boligstrøk, sentrum og handelssenter i hele kommunen Vi minner om båndtvang for hunder i perioden 1. april til og med 20. august. Innhold I tillegg er det båndtvang hele året i fuglefredningsområdet fra området rundt Einarsvarden til og med Sandebukta Det kan ligge an til at det blir to nye områder som får båndtvang hele året, men det er opp til politikere i ulike utvalg, og i siste instans kommunestyret

Båndtvang hele året? - Generell debatt - Kvinneguiden Foru

båndtvang hele året, og da er det ikke lett å være hund når musklene lengter etter å få skikkelig strekke ut. Slik det er her jeg bor finnes det ingen steder hvor man kan slippe hundene løse og la dem få den mosjonen de egentlig er skapt til, nemlig å løpe fritt.-liv Hundeeiere må forberede seg på at det blir utvidet båndtvang i Løten, men i Budor-området vil det likevel ikke gjelde hele året, slik rådmannen først foreslo Det er båndtvang ved Nordbytjernet hele året. Vi er glad for at så mange tobeinte og firebeinte bruker Nordbytjernet som turområde. Vi minner om at det er båndtvang for hunder hele året ved Nordbytjernet. Grunnen er at vi opplever at fuglene ikke får være i fred i hekkeperioden sin. Mange av.

Båndtvang - Larvik kommun

§ 6 Båndtvang til beskyttelse av husdyr . a) Hund skal holdes i band hele året der husdyr går ute eller har tilhold i åpne bygninger på helårsbasis. Ordinær båndtvang er i perioden 1. april til 20. august, jf § 6 i Hundeloven Båndtvang hele året i Rødberg sentrum, boligområder, idrettsanlegg, skoler, barnehager og anlegg tilrettelagt for lek og rekreasjon. Båndtvang i alle lysløyper når den benyttes til skiløping. Båndtvang i alle maskin preparerte og snøscooterpreparerte skiløyper i tidsrommet 11.00 - 18.00 Les hele lovteksten her. I perioden fra og med 21. august til og med 31. mars er det ikke båndtvang på hund, men hunden kan bare være løs når den blir fulgt og kontrollert av hundeeier, eller er forsvarlig inngjerdet. Mange tror at det er båndtvang hele året på Hinnøya pga. reinbeite

I Larvik er det generell båndtvang fra og med 1. april til og med 20. august. I tillegg er det båndtvang hele året i diss Båndtvang i alle tråkkemaskinpreparerte skiløyper i juleferie (24. desember - 1. januar), vinterferie (20. februar - 5. mars) og påske (lørdag før palmesøndag til 2. påskedag). Båndtvang hele året i tettsteder, boligområder, område regulert til offentlig formål, på kirkegård og tilrettelagte friluftsområder

- I perioden 1. april til 20. august er det båndtvang for alle hunder over hele landet - Kommunene kan bestemme at det er båndtvang hele året i visse områder - Hundeholderen er ansvarlig for at hunden ikke skader folk, dyr, eiendom eller ting. Denne loven gjelder hele året uavhengig av om det er båndtvang eller ikk Om båndtvang. I Horten kommune skal hunder, utover den lovfestede båndtvangen i perioden 1. april til 20. august, holdes i bånd eller forsvarlig innestengt eller inngjerdet slik det framgår av punktene a) til e): a) hele året i og i tilknytning til boligområder og handleområder På gravplasser er det båndtvang hele året, jf. Forskrift om båndtvang m.m. for hund, Bergen kommune. Hunder er velkomne på gravplassene sammen med sin eier, såfremt båndtvangen overholdes og eier benytter hundepose til eventuelle etterlatenskaper. Husk at gravplassene er minnesteder hvor pårørende søker ro i sin sorgbearbeidelse, og selv om noen gravplasser kan ha åpne [

I Rondane Nasjonalpark i Sel Kommune, skal hunden holdes i bånd i tidsrommet fra og med 1. mars til og med 15. oktober. Og hele året på offentlige steder og i skiløyper. Les mer i Forskriften, Båndtvang i Sel Kommune Renate ønsker båndtvang hele året ved populært turområde. Til toppen Besøksadresse: Jon Tobergssonsv. 10, Randaber Båndtvang. Med båndtvang menes det at hunden skal holdes i band eller forsvarlig innestengt eller inngjerdet. Alminnelig båndtvang gjelder fra 1. april til 20. august. Utvidet båndtvang gjelder hele året på disse stedene: I og i tilknytning til boligområder og handleområde Båndtvang hele året! Posted on 11/10/2016 Updated on 30/04/2019. Vellet har fått mange klager om løse hunder i det siste. Det synes å være et økende problem at eierne lar hundene gå løse og uten å ha full kontroll på dem. Kommunens regler finner du her.De fastslår at det er båndtvang hele året på alle lekeplasser. På feltet vårt er det så tett med lekeplasser at ingen hunder. Båndtvang . Om kartet ; Regelverket . Slik får vi mindre båndtvang . Båndtvang . Skriv ut; Tips en venn. Tips en venn om denne siden. Din e-post Din venns e-post Kommentar. x. Del på:.

Båndtvang for hunder hele året - Sirdalmedi

Regler for båndtvang i Bergen. I store områder i Bergen kommune er det båndtvang hele året. I enkelte områder er det båndtvang bare deler av året. Her kan du fiske i byfjellene. På byfjellene kan du fiske fritt i vann som ligger på kommunal grunn, men utenfor nedbørfelt for drikkevann Allmenn båndtvang. Det er allmenn båndtvang i perioden 1. april til 20. august. Det betyr at hunder alltid skal holdes i bånd. Det vil bli annonsert når det innføres ekstraordinær båndtvang. Helårs båndtvang i Grimstad. På følgende steder skal hunder være i bånd hele året: Storesand; Randvika; Grefstadvika; Kvennebekken; Groos. Båndtvang. Bjerkreim kommune har innført utvidet båndtvang for hund. Hund skal holdes i bånd hele året i tilknytning til boligområder og handleområder, i parker, på kirkegårder, grav- og urnelunder, på og ved skoler, barnehager og anlegg for lek, idrett,. Båndtvang. Noen områder har båndtvang hele året. Det gjelder blant anna boligområder, skoleveger, parker, idrettsplasser og kirkegårder. Båndtvangen hele året gjelder og friområdene (se.

Fra i dag starter perioden for generell båndtvang i hele landet, og Mattilsynet minner derfor alle hundeeiere om å holde hunden i bånd.Sårbart dyreliv Generell båndtvang er en periode hvert år hvor hunder skal holdes i bånd eller forsvarlig inngjerdet hele tiden. Grunnen til dette er at dyrelivet er ekstra sårbart i denne perioden, og fo I Nesna kommune er det båndtvang fra 1. april -30.oktober. I tillegg skal hunder i Nesna kommune holdes i bånd hele året i tilknytning til boligområder og handleområder, i parker, på kirkegårder, på og ved skoler, barnehager, anlegg for lek, idrett, sport eller rekreasjon

- Hold hunden i bånd, uansett om det er båndtvang ellerNå blir det båndtvang hele åretRyfylkebassenget - TingholmenVoff : Båndtvang fra 1BLE BITT: Karoline Riiber-Hansen (9) har hatt et

Båndtvang hele året,men jakthunder har dispens under jakta,er det ikke sånn det er? Går med bikkja mi løs dersom jeg har full oversikt over alt rundt meg,men tar han alltid i bånd om noen kommer,eller om vi er på steder der det er mye folk,biler o.l Synes man bør ta hensyn til at andre kan være redd/skeptisk til hunder,ikke alle synes at bikkja di er verdens skjønneste skapning,liksom.. Går inn for båndtvang hele året Av Bodø Nu 27.05.2014 10:42 - OPPDATERT 29.12.2017 19:33 . Få full tilgang til Bodøs mest hardtsatsende nettavis for nyheter, reportasjer, videoer og meninger. Vårt mål er å gi deg de beste historiene om Bodø og bodøværinger Det er generell båndtvang i Lillehammer kommune fra 1. april til 20. august. Det er i tillegg utvidet båndtvang i områder hvor husdyr beiter fra 21. august til 1. oktober. I deler av kommunen er det båndtvang hele året

 • Rådyr spiser.
 • Norsk humor tv.
 • Høyre vant valget.
 • Gratis setereservasjon norwegian.
 • Restylane stockholm bäst.
 • Reinigungskraft papenburg.
 • Jacobs fond.
 • Jacobs majorstua oslo.
 • Brosche bijou brigitte.
 • Biter meg i tungen om natten.
 • Comment embrasser sans la langue.
 • Frauen in bars ansprechen.
 • Milch aus mutterkuhhaltung kaufen.
 • Mein schiff 6 balkonkabine.
 • Games y8.
 • Lotus tattoo meaning.
 • Skybar berlin.
 • Engelsk skoleuniform.
 • Hva spiser taskekrabbe.
 • Samoon sale.
 • Evren gezer alter.
 • P piller kviser diane.
 • P4 trafik uppsala.
 • Langstekt lammestek.
 • Deffe treningsprogram.
 • Paintball luft påfylling.
 • Storeblind.
 • Rhododendron giftig für katzen.
 • Osm aviation flyskole.
 • Wolfsburger allgemeine anzeigen.
 • Unionsflagget norge sverige.
 • Sand dollar deutsch.
 • Kunstløp triks.
 • Hva er en landevei.
 • For mye koffein.
 • Königreich der himmel stream kkiste.
 • 9 ball.
 • Facepalm bedeutung.
 • True crime serier.
 • Kastrering tik rehabilitering.
 • Amerikansk narkopoliti forkortelse.